Ακροβατική – Ευλυγισία

Ακροβατική - Ευλυγισία

Η ακροβατική γυμναστική έκανε την εμφάνιση της πολλά χρόνια πριν καθώς έχει τις ρίζες της σε αρχαίους πολιτισμούς. Η εξερεύνηση αλλά και ο έλεγχος του σώματος και των δυνατοτήτων του, συναρπάζει τους μικρούς φίλους αφού δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέους τρόπους στήριξης και ισορροπίας.

Πως μπορώ να στηριχτώ στα χέρια μου; Μπορώ να σταθώ ανάποδα με τα πόδια ψηλά; Αυτά και πολλά ακόμη είναι απορίες των παιδιών όταν έρχονται σε επαφή με το μάθημα της ακροβατικής.
Το μάθημα της ακροβατικής περιλαμβάνει γενικότερα παιχνίδια ενεργοποίησης του σώματος και του νου, ασκήσεις ενδυνάμωσης, ευλυγισίας και τεχνικής καθώς και ομαδικές ασκήσεις με τις οποίες ενισχύεται η συνεργασία της ομάδας. Σημαντικό στοιχείο είναι ο νους, ο οποίος δεν θα πρέπει να αποσπάται από σκέψεις και γεγονότα, ώστε να μείνει συγκεντρωμένος σε όλη την διάρκεια του ακροβατικού.

Επιπλέον, για την επιτέλεση των ακροβατικών ασκήσεων χρησιμοποιούνται εργαλεία γυμναστικής και στρώματα παράλληλα με την αδιάλειπτη επίβλεψη και τη βοήθεια που προσφέρεται στα παιδιά, ώστε να νιώσουν ασφάλεια, να ξεπεράσουν τους φόβους τους και
να πετύχουν τους στόχους τους.

Επικοινωνία